İnsanlar yaşadıkları ülkeleri geride bırakarak başka ülkelerde yaşamaları bir çok temel sebep dayanır. Yurtdışında bir yaşam sürmek onları gurbette olmakla eşdeğer durumlardır. Seyahat bazen işlerden dolayı uzun sürebilir ve geçebilir. Ülkemizde için kader dönemleri denebilecek zamanlar insanlar yurtdışına gitmişlerdir.
Ülkemizin ekonomik faaliyetleri yetersiz olduğu gibi kişi başına düşen milli gelir oranı oldukça azdır. İnsanlar yaşamlarını sağlamakta sıkıntı çektiklerinden dolayı başka ülkelerde refah bir yaşam sürmek istiyorlar. Genelde göçlerin ve yurtdışına gitmelerinin sebepleri olmaktadır. Türkiye’de asgari ücretle çalışan kişiler yurtdışında 3-4 katı maaşla birlikte çalışarak emeğinin karşılığını alıyorlar. Nüfusun artması ile birlikte insanların iş bulması zorlaşmaktadır.
Yurtdışına gidenlerin bir kısmı da alacakları eğitiminin daha kaliteli olacağını düşündüklerinden dolayı gitmektedir. İyi bir eğitim onların gelişmesi ve isteklerine ulaşmalarını sağlamaktadır. Dil öğrenmenin yanı sıra insanları tanıyarak kültürlerini görmek amaçlı olabiliyor.