Günlük hayatımızda maddelerin kaynama, erime ve donma noktaları katkılarla birlikte yükselmemizi sağlamaktadır. Etrafımızda çeşitli maddeleri görürüz ve tanırız. Onlar hayatımıza katkı sağladığı gibi yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Ölçülendirmelerini bilerek değerlerini göz önünde bulundururuz.
Örneğin suyun kaynama noktasını bilmek kaynattığımızda sıcaklık derecesinde neleri elde edebileceğimizi gösterir. Suyun kaynama noktasına ulaştığı zaman buharlaştığını biliriz ve uçarak gideceğini gözlemleriz. Suya tuz katıldığı takdirde kaynama noktası yükselerek daha yukarı yerlere gelebilir.
Buzun yoğunluğuna bağlı olarak suyunki daha az olur, buna göre buz suyun üzerinde yüzebileceğini gösterir. Isı iletiminde su iyi bir iletken olmaktadır, buzda buna göre iletken durumda olduğudur. Buzun erime noktası ise 0°C üstüne çıkıldığında da gerçekleşir. Buz dolabındaki buz veya bir donmuş gıdanın erimesi gibi olabilir. Sanayi alanında çeşitli maddelerin elde edilmesinde dahi göz önünde bulunduran kaynama, erime ve donma noktalarıdır.
güzelll
Eh işte