Üniversite eğitimine başlayacak olan öğrenciler makine bölümünde eğitim alabilirler. Günlük hayatın her alanında makinelerden eğitim alarak yaşamlarına devam etmeleri mümkündür. Üretim alanlarında imalata konu olan, makine parçaları, tasarımları çizilmesi, tezgahlarda talaşlı ve talaşsız imalat metotları kullanılarak üretilir. Bu programdan mezun olan kişiler için eğitim alanları oldukça geniştir. Kamu ve özel sektörlerde iş bulabilirler.
Programın Amacı: Makinelerin üretimi, kullanımı, programlanması, imalatına kadar her türlü parçalarının tasarlanmasına çalışmalar yapmaktadır. Teknik resimlerin çizilmesi ve bunlarla ilgili çalışmaların yapılmasında iş sahibidirler.
Dersler: Bu bölümde atölye çalışması, imalat teknolojisi, teknik ve meslek resmi, mekanik malzeme, ölçme ve kalite kontrol, makine bilgisi gibi bir çok alanda çalışmalar sunmaktadır.
Bölümden mezun olanlar Makine Teknikeri unvanı ile işe başlar. Makine mühendisi ile teknisyen arasında teknikerlik görevi yaparlar.
Kamu ve özel kuruluşlarda bir çok alanda iş imkanı bulabilirler. Geniş çalışma alanlarının olması tercih yapacak olan kişiler için önemlidir.