Hindistan ekonomik bakımdan fazla gelişmemiş olmasına rağmen kültürel bakımdan oldukça yükseklerdedir. Yöresel olarak yemeklerine baktığımız zaman Türk mutfağına benzetilse dahi farklılıklar bulunmaktadır. Bunlar arasında pilav ve kuzu etinden yapılan yemeklerdir. Yoğurt, sarımsak ve baharat sosları ile oluşturulan lezzet damak keyfine hitap etmektedir.
Yemeklerde sıvıyağ ağırlıklı kullanarak kırmızı et ve balık türlerin tercih ederler. Bölgede bol bulunan Hindistan cevizi sofralarından eksik olmaz. Tatlı ve yemeklerin yanında sunulmaktadır. Lezzet katması sonucunda hemfikir olan insanlar sofralarından eksik etmemektedir.
Yemekler Hindistan’ın bölgelerine göre farklılık oluşturmaktadır. Hindular sığır etini, Müslümanlar domuz etini ve Budistler hiçbir şekilde et tüketmezler. Yemek kültürü kişilerin inançları ve damak keyiflerine göre değişmektedir. Sebzeler her bölgede mevsimsel olarak farklılık gösterilerek sofralara dahil edilmektedir. Mercimek ülke genelinde tüketilen lezzeti tarım ürünüdür.
Hindistan yemeklerinde baharatlı yiyecekler önemli yer sahibi olmaktadır. Pirinç pilavının yanı sıra sofralara servis edilen lezzetler olmaktadır. Hindistan baharatların anavatanı olmasına bağlı olarak sofralardan eksik olmaz. Örneğin köri yapılırken bol baharat kullanılır. O tatlı karışım tamamen birbirleri ile oluşmaktadır.